Av någon anledning blir det ganska mycket av det goda på sommaren. Förutom den obligatoriska vinboxen (vilken känns helt rätt i år, efter att ha varit gravid och ammat i omgångar i flera år) så blir det en hel del sötsaker. Förmodligen beror det på att semestertid är en tid att umgås, och umgås man så äter man. Inte alls bra för figuren, men väldigt bra för sinnet. Och så är det ju så kul att baka också.
I fredags lagade jag mangocheesecake ur kokboken "Under valnötsträdet". Den blev riktigt god, även om jag tror att den hade blivit ännu bättre på färsk mango istället för fryst. Inte mycket att göra när mangon i affären var riktigt dålig.
I lördags var vi hos kompisar i Fjärås och åt smarrig rabarberpaj med marängtäcke.
I dag blev det rabarberpaj igen, eftersom vi hade lunchbesök. Gjorde en snabb "bara-röra-ihop-variant" som blev god. Delar förstås med mig av receptet här:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
175 g smält smör/margarin
Blanda alla torra ingredienser. Häll i smält smör och tryck ut degen i en form. På med rabarber. Grädda i ugnen i 20 min, 225 grader.
Har man som jag inget eget rabarberland, utan får hämta sina rabarber ur frysen, så är det att rekommendera att hälla på lite potatismjöl också.
I kväll ska jag laga vinbärskaka med dottern, som plundrade farmor och farfars vinbärsbuske igår. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar