måndag 28 januari 2013

Sjuk inledning på 2013

2013 har inte börjat i friskhetens tecken. Vi avslutade 2012 med vattkoppor, och inledde 2013 med vattkoppor. Fyra veckor med prickar, klåda och gnälliga barn kändes som en evighet. Men så kom då äntligen kvällen när vi skulle göra i ordning dagispåsarna. Äntligen dags!

Vid middagen sitter Maja och kliar sig intensivt i hårbotten. Vi har ett par dagar tidigare avfärdat hennes klåda som vattkoppor, eftersom hon hade hela hårbotten full av dem. Men den här gången kollar jag lite extra noga i hennes hårbotten. Och visst kryper det någonting där....

Tre lus-schamponeringar senare är klockan 22 och barnen är trötta. Lusfria, men trötta. Dagen därpå investerar jag i en luskam de lux, och vi inför daglig kamning. En dryg vecka och otaliga kamningar senare är vi garanterat lusfria. För den här gången.

Men det slutar såklart inte där. Sedan dess har Vera lyckats få en lätt öroninflammation, och i dag var det återigen dags för vab på grund av förkylning med feber. Januari var en skitmånad, som jag hoppas följs av lite bättre tider. Jag har dock fått några lärdomar:

  • Se till att barnen alltid har mössa på sig när de använder lånad/hyrd hjälm, för vem vet vad som lurar i den...
  • Kolla barnens hår varje vecka, särskilt om de kliar sig i håret
  • Se till att alltid ha lusschampo hemma, så att man slipper besöka jourapoteket på Östra
  • Vab är snarare regel än undantag. Förutse ALDRIG att du kan jobba dan efter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar